ПРЕКРАСНИ вести од САД за Македонците

0

САД ќе носи Резолуција во Конгресот за славење на македонскиот јазик и наследство! Според резолуцијата, придонесот на македонските иселеници во САД, кои се проценуваат на […]

САД размислуваат за укинување на визите за Израел, Романија, Бугарија и Кипар

0

Американскиот министер за внатрешна безбедност Алехандро Мајоркас изјави дека Соединетите Американски Држави размислуваат да додадат четири земји во програмата за укинување на визите, дозволувајќи им […]