900 БУГАРИ РАБОТЕЛЕ ЗА 4 ЕВРА НА ЧАС: Одработиле повеќе од 800.000 работни часови, а компанијата заштедила 10 милиони евра

0

Незаконското работење и незаконското вработување се економски криминал. Истрагата и последователните правни постапки во Германија може да траат со години. Прекршувањата утврдени од Управата за […]

Грција ПОД ДРВО И КАМЕН бара работна сила за летово: Се воведуваат олеснувања, а еве што се бара и колкави се платите

0

Грција се подготвува за одлична туристичка сезона, која во најавата би можела и да ја надмине минатогодишната. Сепак – има проблем. Во туристичкиот сектор нема […]

Ние ги обучуваме, други ги користат – медицинарите со душа чекаат да дипломираат за да заминат во Германија

0

Студентите на Медицинскиот факултет во Скопје се соочуваат со нов предизвик: учењето на германски јазик паралелно со нивните редовни студии. Оваа трендовска промена доаѓа како […]