Поевтини горива, субвенции за греење и влез без ограничувања – Од утре во Германија бројни промени и нови правила

0

Сериозните зголемувања на цените и недостигот што ја погодија најсилната европска економија, Германија, наскоро би можеле да се решат со државна интервенција. Имено, германската сојузна […]

Студентска виза за Швајцарија

0

Студентите кои доаѓаат од земјите-членки на ЕУ и Европската економска област можат да студираат во Швајцарија без студентска виза. Ако студиите траат подолго од 3 […]

Што значи добро да се заработува во Германија?

0

Според статистичките податоци, просечната месечна бруто-плата на вработените на неодредено во Германија изнесува околу 3.975 евра.  Доколку заработувате над 47.700 евра годишно, заработувате над статистичкиот […]