Кои ЕУ држави се најотворени за имигранти?

0

Според податоците од последното истражување на Евробарометарот во јануари оваа година, Швеѓаните се многу попозитивно настроени кон имиграцијата отколку граѓаните на било која друга земја […]

Кога дува ветер во Норвешка

0

Бурата Ивар која минатата зима ја зафати Норвешка направи толку проблеми, што беше ангажирана полиција само за да им помогне на луѓето да преминат улица. Преминувањето […]

Кои доселеници ги сака Германија?

0

На Германија ѝ требаат доселеници, велат политиката и стопанството. Но, дали тоа го сакаат и Германците? Дебатата околу закон за доселување е почеток на елементарна […]

Виена е најдобар град за живеење

0

Виена е прогласен за најдобар град за живеење според анализата на консултантската фирма „Мерсер“. Престолнината на Австрија оваа титула ја добива по шести пат. Секоја година […]

Шведска кујна

0

Една од работите на кои Македонците во Шведска тешко се навикнуваат, е токму шведската кујна. Тоа се должи на несекојдневните комбинации на храна. Добар дел […]